Arkitekten

Musikkens Hus er tegnet af det østrigske arkitektfirma COOP HIMMELB(L)AU, der i mere end fire årtier har gjort det arkitektoniske landskab rundt om i verden mere interessant med deres fremadskuende og skulpturelle designs.

COOP HIMMELB(L)AU med professor Wolf D. Prix i spidsen blev valgt til at tegne Musikkens Hus i Nordjylland efter en international, indbudt projektkonkurrence.
Om COOP HIMMELB(L)AU

COOP Himmelb(l)au blev grundlagt i 1968 i Wien af tre arkitekter; østrigske Wolf D. Prix og Michael Holzer samt polske Helmut Swiczinsky. Tegnestuen har siden fokuseret på arkitektur, byplanlægning, design og kunst og vundet utallige internationale priser for sit arbejde.  

COOP Himmelb(l)au har hovedkontor i Wien og satellittegnestuer i blandt andet Los Angeles, Frankfurt og Lyon.   Eksempler på COOP HIMMELB(L)AUS arkitektur

  • Den Europæiske Centralbank
  • BMW Welt i München. Bygningsværker
  • High School no. 9 for the Performing and Visual Arts i Los Angeles
  • Musée des Confluences (Kundskabens Museum) i Lyon, Frankrig
  • Busan Cinema Center i Sydkorea. 

COOP HIMMELB(L)AU høster nye anderkendelser

Det internationalt anerkendte arkitektfirma er blevet hædret med en lange række af priser og officielle anerkendelser.

Blandt de nyeste har COOP HIMMELB(L)AU i sommeren 2011 modtaget to priser for deres arkitektoniske løsninger til henholdsvis bygningsværket BMW Welt i München og The Central Los Angeles Area High School.

BMW Welt er BMWs nye museum i München, og COOP HIMMELB(L)AU fik overrakt prisen ”Dedalo Minosse International Prize” i juni ved en højtidelighed i Vicenza i Italien. Prisen er et udtryk for ”kvaliteten af arkitektur set ud fra det færdige resultat med fokus på projekt- og planprocessen og med særlig opmærksomhed på de mennesker, der afgør projektets succes: Arkitekten og kunden, støttet af byggefirmaerne og den offentlige administration”. Prisen har været uddelt siden 1997.

The Central Los Angeles Area High School no. 9 har fokus på dans, musik og teater, og COOP HIMMELB(L)AU fik i juli overrakt prisen ”Red Dot Design Award” i Essen i Tyskland. Prisen gives ganske enkelt for ”høj designkvalitet”. Den blev første gang uddelt i 1955 og anses for at være en af verdens mest ansete priser inden for arkitektur og design.