Orkester Norden

Nordic Youth Orchestra

Et ungdomssymfoniorkester, et kulturmøde, et kig ind i fremtiden – men først af alt: Det er fantastisk!

Orkester Norden er et fælles nordisk symfoniorkester sammensat af de største talenter, Norden kan præstere. I et koncentreret prøve- og koncertforløb samles ca. 80 nøje udvalgte unge musikere to uger i sommerperioden for at mødes i og omkring den symfoniske musik.

Siden 1993 er Orkester Norden blevet dirigeret af nogle af de største dirigenter, som alle sætter en ære i at videregive kulturarven til kommende generationer af orkestermusikere. Således har internationalt anerkendte navne som Esa-Pekka Salonen, Paavo Järvi og Vasily Petrenko givet enestående oplevelser for såvel musikere som publikum.

Orkester Norden er på alle måder et fælles nordisk projekt. Musikere, dirigenter, instruktører, organisationen bag samt de finansielle bidragsydere repræsenterer alle de nordiske lande. Orkester Norden er et fælles smeltepunkt, hvori den nordiske kulturarv styrkes og blandes med nye indtryk. Herudaf opstår noget særligt værdifuldt, som deltagerne hver især tager med ud i hele verden i deres fremtidige karrierer som musikere.

Orkester Norden skifter hjemsted, inden for Norden hvert femte år, og de smukke, optimale rammer, Musikkens Hus kan tilbyde, har muliggjort, at Aalborg skulle blive den første danske værtsby i orkesterets historie.

Det er med en vis portion stolthed, at Musikkens Hus til og med 2018 byder fremtidens stjerner velkommen i Aalborg.

Læse mere på www.orkesternorden.com