Aalborg Symfoniorkester

Da en række nordjyske ildsjæle fik idéen om at bygge et musikhus i Aalborg, var det bl.a. med det mål for øje at give Aalborg Symfoniorkester optimale rammer for at udøve deres musik. Derfor har netop Aalborg Symfoniorkester om nogen glædet sig til at flytte ind i Musikkens Hus.

Den nye koncertsal er med sin formidable akustik et instrument i sig selv. Dvs. at orkesteret ikke alene spiller i koncertsalen, men også spiller sammen med koncertsalen. Derudover vil de nye forhold også give publikum en ny og helt speciel oplevelse, når de overværer en koncert med Aalborg Symfoniorkester.

Musikkens magi

Den klassiske musik vækker store følelser i mennesker – uanset hvor man støder på den. Når man virkelig kan mærke musikkens magi helt ind i sin sjæl, opstår der en smuk og dyb relation mellem musikken og mennesket, som skaber et mindeværdigt øjeblik og efterlader et varigt indtryk. Det er disse magiske øjeblikke, som Aalborg Symfoniorkester stræber efter at give publikum til hver eneste koncert.

Lidt til alle

Aalborg Symfoniorkester er hele Nordjyllands symfoniorkester, som har til ambition, at blive set som en naturlig del af nordjydernes hverdag – uanset alder, geografisk placering og musikalsk smag. Selvom den symfoniske musik altid vil være vores kerneprodukt, så tilbyder Aalborg Symfoniorkester hvert år mange forskellige koncertoplevelser, hvor den klassiske lyd kombineres med pop, rock, jazz eller noget helt fjerde – foruden en lang række koncerter rettet mod børn og unge.

Intet kan som musikken formidle følelser – fra den boblende glæde til det afgrundsdybe vemod, den brusende vrede, det smertelige afsavn og det livsbekræftende håb. Når du hører Aalborg Symfoniorkester og lukker musikken ind, tør vi godt garantere dig, at du går derfra med en kæmpe oplevelse og en følelse af, at musikkens magi har berørt dit inderste.

En ny æra

Aalborg Symfoniorkester spiller også til operaer og balletter. Orkestret akkompagnerer ofte Den Jyske Opera, og når Det Kgl. Teater er på turné vest for Storebælt, er det med Aalborg Symfoniorkester i orkestergraven. Yderligere indspiller Aalborg Symfoniorkester 1-2 cd’er årligt.

Ud over at tryllebinde publikum herhjemme er Aalborg Symfoniorkester et aktivt turnéorkester, der har givet koncerter i bl.a. Tyskland, Frankrig, Schweiz, Norge og Sverige.
Aalborg Symfoniorkester har ligeledes haft den store fornøjelse at optræde sammen med Sting, ligesom orkesteret har akkompagneret Andrea Bocelli såvel som en lang række andre internationale artister.

Med indflytningen i Musikkens Hus vil Aalborg Symfoniorkester være i stand til at levere en endnu mere unik oplevelse til publikum. 

Læs mere på http://www.aalborgsymfoni.dk