Aalborg Operafestival

Musikkens Hus arrangerer hvert år operafestival i august. Det sker under det samme gamle slogan – hele byen synger, som har fulgt operafestivalen siden den spæde start i 2002.

Det betyder, at Musikkens Hus ikke står alene med operafestivalen. Aalborg Symfoniorkester og Teater Nordkraft er partnere og derudover deltager en lang række arrangører som f.eks. Opera i Rebild, Scene K, Biffen, Aalborg Bibliotekerne og flere af byens kirker og kulturhuse. Festivallen bærer også præg af mange udendørs forestillinger og koncerter på byens gader og pladser.

Om festivallen

Aalborg Operafestival lægger vægt på at præsentere opera af høj kvalitet for alle mennesker. Derfor rummer festivalen både børneforestillinger, kammeropera og de helt store forestillinger for det klassiske operapublikum. Og så er der koncerterne. Den rumænske stjernesopran Angela Gheorghiu, akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester, åbnede operafestivalen i 2016, og større bliver det ikke. Hvert år overrækker festivalen Aalborg Operapris og i 2017 indgår prisoverrækkelsen i åbningskoncerten med Aalborg Symfoniorkester. 

Aalborg Operafestivals speciale er de skæve formater, som ofte kommer til udtryk i festivalens egenproduktioner. . I 2015, 16 og 17 producerer Aalborg Operafestival en føljeton, gadeoperaen "Ude i kulden".

Aalborg Operafestival modtog i 2014 Lauritzen Fondens visionspris.

Aalborg Operafestival er støttet af Aalborg Kommune samt lejlighedsvis af Statens Kunstfond og private fonde.

Det Obelske Familiefond står bag Aalborg Operapris. 

Læs mere på www.aalborgopera.dk