nyhed
22/ 03
2020
Koncertsalen

Kl. 20:00

Dkk. (1) 375,- (2) 275,- (3) 150,- inkl. gebyr

Wiener Sängerknaben

Lad lyden af klangfulde harmonier skylle ind over dig og give en rus af velbehag og forundring. Sæt dig godt til rette i Koncertsalens bløde stole, når Musikkens Hus i Aalborg byder indenfor til en bevægende og uforglemmelig oplevelse med Wiener Sängerknaben og Aalborg Symfoniorkester under ledelse af Manolo Cagnin.

Wiens Drengekor er ét af verdens ældste og mest anerkendte drengekor. Koret består af drenge i alderen 9 - 14 år, og på søndage optræder de med medlemmer fra henholdsvis Wiener Philharmonikerne og Wiens Statsopera kor i Wiens Kejserlige Kapel. Det har de gjort siden 1498, og siden 1926 har Wien sendt 2.482 drengekor på hele 1.000 turneer i 97 forskellige lande.

De har udgivet 43 plader, 55 singler, 128 LP’er og 150 CD’er og optræder hvert år på turne for begejstrede publikummer overalt i Europa, Asien, Australien og Amerika.

Korets repertoire inddrager alt fra middelalder- til moderne musik, men motet og lieder udgør grundstenen sammen med korets egne arrangementer af musik fra Wien.

Nu giver de koncert i Musikkens Hus sammen med Aalborg Symfoniorkester. 

Om dirigenten

Italienske Manolo Cagnin er født og opvokset i Treviso. Han har selv spillet violin fra barnsben og uddannet sig til dirigent i Leipzig, hvor han blandt andet var assistent på Gewandhaus Orkestrets “La Tragédie de Carmen”.

I 2008 tiltrådte han som dirigent for Wiener Sängerknaben. Han udtaler selv, at ”drengene besidder karakter og gejst. Det afspejler sig i den måde, de laver musik på. Børnene lærer af mig og jeg lærer af dem.”Cagnin gør en dyd ud af at matche værker med drengenes personligheder og stemmer.

Hans holdning til musik er, at ”musik er en gave. Som musikere er vi forpligtede til at give den gave videre. Vi ønsker at give publikum et smil på læben.”