28/ 06
2020
Koncertsalen

Kl. 19:30

Dkk. (1) 300,- (2) 250,- (3) 200,- inkl. billetgebyr

Varighed: Ca. 80 minutter

Vendsyssel Festival Åbningskoncert

Vendsyssel Festival fejrer sin 50. sæson med en festlig åbningskoncert med Aalborg Symfoniorkester og solister fra den internationale elite under ledelse af dirigent Michael Sanderling i Musikkens Hus.

Vedr. coronavirus

Musikkens Hus følger myndighedernes anvisninger tæt og vil løbende lave de nødvendige justeringer på alle arrangementer. Medmindre andet står angivet her på siden, vil arrangementet som udgangspunkt blive afholdt efter planen.

Skulle der ske ændringer, vil alle billethavere naturligvis få direkte besked - også om mulighed for refundering. Vi vil i den forbindelse gerne takke for jeres enorme støtte og forståelse i denne helt ekstraordinære tid.

Om koncerten

Vendsyssel Festival blev skabt af en kreds af organister og turistfolk i Vendsyssel i 1970, og er i dag Skandinaviens største klassiske musikarrangement med ca. 60 koncerter fordelt på 40 forskellige koncertsteder i landsdelen hver sommer. Kaj Nørholms Fanfare lød første gang ved åbningskoncerten i 1975 og fulgte festivalen de næste 10 år.

Richard Strauss’ Till Eulenspiegel – et af Strauss’ mest kendte værker – er et virtuost tonedigt for orkester skrevet med en kalejdoskopisk orkestrering og farverige dissonanser – et magisk værk over den frække Till Eulenspiegels meritter. 

Mozarts ikoniske Klaverkoncert nr. 21 med norske Christian Ihle Hadland ved flyglet slutter sig til aftenens lette og muntre stemning, men også med tragisk dybde og atmosfære med den smukke andante i anden sats (Elvira Madigan). 

I Johannes Brahms’ berømte Dobbeltkoncert for violin og cello får vi efter pausen endnu to stjernesolister, hvis instrumenter fletter sig tæt sammen i en dialog med hinanden og orkestret – lyrisk ekspressiv i adagioen og med nerve i finalen.

Program 

Kaj Nørholm: Fanfare
Richard Strauss: Till Eulenspiegels Lustige Streiche
W.A. Mozart: Klaverkoncert nr. 21 i C-dur
Johannes Brahms: Dobbeltkoncert for violin, cello og orkester i a-mol

Medvirkende

Michael Sanderling, dirigent
Katrine Gislinge, klaver
Benjamin Schmid, violin
Andreas Brantelid, cello
Aalborg Symfoniorkester 

Et samarbejde mellem Vendsyssel Festivals Styrelse, Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus.

VF_forside 2020