15/ 11
2019
Intimsalen

Kl. 20:00

Dkk. 225,- inkl. billetgebyr (stående koncert / varighed ca. 90 min.)

The William Blakes

Det populære band The William Blakes gæster Musikkens Hus i Aalborg med nyt materiale fra deres længeventede syvende album ’1991’. Koncerten er en del af deres 'Funksperience Tour', og du vil ikke gå glip af denne unikke koncert med sange inspireret af bandets barndomshelte Supertramp, Elton John og The Beatles.

The William Blakes debuterede i 2008 med pladen ‘Wayne Coyne’ (Speed of Sound) og udgav i årene efter 5 plader – en hvert år. De modtog i 2011 en DMA for ’Årets Orkester’ og ’Årets Album’. De fik Kronprinsparrets ’Stjernedryspris’ og blev håndplukket til at varme op for Arcade Fire i Ballerup Super Arena. Siden 2014 har bandet ikke udgivet en plade - men i marts 2019 udkom endelig deres syvende album ‘1991’. Et album, hvor målet har været at skrive store sange med store arrangementer, og at indspille dem live i samme rum.

"Vi er gået efter at genskabe en musik nogen af os lyttede til, da vi var børn," siger Kristian Leth."De nye numre er klaversange, ligesom hos mine gamle helte Supertramp, Elton John og The Beatles. De er stilistisk et godt stykke fra The William Blakes’ første plader." Selv om den nye plade er den første i fem år, har bandet alligevel spillet en række koncerter i løbet af 2018 på bl.a. Huset-KBH. Det er bl.a. publikums entusiasme fra disse koncerter, der udgør drivkraften til den nye plade. Det er også disse koncerter der har givet blod på tanden til for alvor at komme rundt i landet. Og nu kan de opleves i Aalborgs Musikkens Hus.

Om The William Blakes

The William Blakes er et band, der består af fire bedste venner, der har kendt hinanden, siden de var teenagere. De begyndte deres musikalske karrierer sammen, da de mødtes, men det var først i deres tyvere, at de grundlagde bandet opkaldt efter den visionære engelske poet: Ud fra ideen om at skabelsen af musik er en radikal, fri og spirituel handling. Noget både plader og koncerter bærer præg af. De har alle sideløbende med bandet medvirket i andre konstellationer - Frederik og Fridolin Nordsø i The Mountains, Bo Rande i Blue Foundation og Kristian Leth som soloartist - men The William Blakes er bandet de vender tilbage til, og som de ikke kan melde sig ud af. Det er her de er frie til at lave den musik, de ikke selv vidste de kunne. 

I en livesammenhæng veksler The William Blakes’ koncerter mellem fælles-omkvæd, hvor alle synger med på radiosingler som ‘Science Is Religion’ og ‘Secretly’ til lange passager med musikalske udforskninger, der ændrer sig fra aften til aften. Bandet har rødder både i pop og rock, fusion og art-rock, jazz og konkretmusik og alle tingene kommer frem i løbet af en enkelt koncert.

<Macro: (,)>