11/ 08
2019
Intimsalen

Kl. 17:30

DKK 200,- inkl. billetgebyr

Studerende DKK 150,- inkl. billetgebyr

Intimsalen, Musikkens Hus

Myte om Mørke

En nyskrevet hyldest-opera til forfatteren og samfundsdebattøren Elsa Gress

I januar ville Elsa Gress være rundet 100 år, og selvom den danske forfatter og samfundsdebattør levede et heftigt, usædvanligt og stormombrust liv, er hun ganske overset i dag.

Det råder NordicOpera og Aalborg Operafestival bod på denne sommer med den nyskrevne ’Myte om Mørke’ instrueret af skuespiller, forfatter og instruktør Lotte Andersen. Forestillingen hylder Elsa Gress’ kamp mod maskiniseringen af mennesket, og efterlader publikum med håb og kræfter til at kæmpe imod resignation og passivitet.

I 'Myte om Mørke' bindes Elsa Gress’ ungdom i mellemkrigsårene og vores egen samtid sammen i en smuk og voldsom fortælling inspireret af Byron-digtet ‘Mørke’, som Elsa Gress gendigtede på dansk.

Historien udspiller sig i mørket, hvor en pige ligger i sin seng og kan ikke falde i søvn. Hun driver sin trætte mor til vanvid med sine spørgsmål om konen ’Elsa’, der huserer i skoven, sendt på flugt for sit kætteri. Pigen springer ud af vinduet for at jagte ’Elsa’ og snart befolkes hendes rejse af drilske papegøjer, savlende hunde, forføreriske valmuer og forbrændte drenge.

Instruktør: Lotte Andersen
Scenograf: Simone Bartholin
Lysdesigner: Mikkel Jensen
Koreograf: Ronni Morgenstjerne
Libretto: Alexandra Moltke Johansen
Musik: We like We

Medvirkende

Nana Bugge Rasmussen, mezzosopran
Daniel Carlsson, kontratenor
Regína Unnur Ólafsdóttir, sopran
Mila Lulu Houstrup Madsen, danser
Silja Lumholt, danser