25/ 10
2020
Koncertsalen

Kl. 20:00

Dkk. (1) 450,- (2) 400,- inkl. billetgebyr

NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Jesus Christ Superstar

Oplev én af historiens største musicalsucceser ’Jesus Christ Superstar’ i en storslået 50-års jubilæumskoncertudgave fremført af hele Danmarks Underholdningsorkester og kendte danske sangere i Musikkens Hus.

Til næste år er det 50 år siden, at Andrew Lloyd Webber og Tim Rices tidsløse rockmusical om Jesus’ sidste dage på Jord, set gennem verdenshistoriens største antihelt Judas’ øjne, brød igennem.

I den anledning drager DR’s Underholdningsorkester, under ledelse af Andreas Vetö, på turné for at hylde det koncertalbum, som ligger til grund for den populære musical. Musicalkoncerten bliver fremført på engelsk af et dansk cast.

Det bliver sangerinden Fallulah, som skal fortolke den kvindelige hovedrolle som Maria Magdalene i musicalkoncerten, hvilket bliver hendes første hovedrolle på de skrå brædder. De øvrige roller bliver offentliggjort i løbet af de kommende måneder.

Fra hit-album til musical på Broadway

Vejen til den populære musical var ikke ligetil. Komponist Andrew Lloyd Webber og skuespilforfatter Tim Rice kunne nemlig ikke finde en producer, der ville sætte musicalen op. Derfor udgav de i stedet ’Jesus Christ Superstar’ som konceptalbum i 1970. Det viste sig at være en god idé, for albummet blev en kæmpe succes og toppede hitlisterne i USA.

Allerede året efter kunne ’Jesus Christ Superstar’ præsenteres som musical på Broadway, og i 1972 kom turen til West End, hvor den fik premiere på det prestigefyldte Palace Theatre. Her spillede den hele 3.358 forestillinger, hvilket var rekord på West End på det tidspunkt.

I 1972 kunne musicalen også opleves i Danmark for første gang, hvor den fik premiere i det daværende Falkoner Centret. Siden har den spillet adskillige gange over hele landet.

Om Danmarks Underholdningsorkester

Danmarks Underholdningsorkester er landets eneste musikerejede orkester. Selvom orkestret kun har eksisteret siden januar 2015, strækker dets rødder sig dog 80 år tilbage. Chefdirigent Adam Fischer har sikret en skarpsleben populærmusikalsk profil, der er i tæt kontakt med dét publikum, der søger de store oplevelser med orkestermusik inden for både den rytmiske og den klassiske genre.

Handlingen i Jesus Christ Superstar

Vi følger Jesus af Nazareths sidste syv dage på jorden – fra indtoget i Jerusalem til korsfæstelsen. Masserne hylder Jesus som en superstar, men ikke alle bryder sig om det, han siger og gør. Disciplen Judas begynder at tvivle, om Jesus virkelig er den, han udgiver sig for. Han frygter Jesus' magt og bestemmer sig for, at Jesus må stoppes for enhver pris.

Der vil ikke være scenisk opsætning ved Musicalkoncerten. Alle sangene, som er kendt fra rockmusicalen, synges i en koncertudgave.

medivirkende 

Fallulah som Maria Magdalene
Dirigent:
Andreas Vetö
Iscenesættelse og kreativ sparring: Toniah Pedersen
Producent: Danmarks Underholdningsorkester
Medvirkende: Offentliggøres senere