15/ 03
2020
Øvre Foyer

Kl. 19:30

Dkk. 175,- inkl. billetgebyr

Guitar & Strygekvartet

Glæd dig til åbningskoncerten ved den 24. Aalborg International Guitar Festival & Competition i Musikkens Hus’ Øvre Foyer.

Det hører sig til sjældenhederne at kunne opleve guitar med en strygekvartet. Alligevel er der skrevet og arrangeret en lang række musikstykker for netop denne besætning.

Aftenens tre guitarister har sammen med en strygekvartet, bestående af fire prisvindende musikere fra Aalborg Symfoniorkester, sammensat et bredtfavnende program med musik, der spænder helt fra evergreens som ’Yesterday’ af Lennon/McCartney, klassiske ørehængere som Boccherinis ’Fandango’ og Faures ’Pavane’, inderlig argentinsk tango af Piazzolla og Pujol samt Castelnuovo-Tedescos storslåede mesterværk ’Quintet in F dur’. 

På guitar vil du opleve tre af Danmarks mest talentfulde og fremstormende soloinstrumentalister, ligesom aftenens strygekvartet hver især har spillet og modtaget hæder i store dele af verden. Nu samles virtuoserne i Musikkens Hus’ Øvre Foyer i anledning af Aalborg International Guitar Festival & Competition.

Solister

Finn Elias Svit
Mikkel Lynggaard
Jakob Bangsø 

Strygekvartet

Yana Deshkova, violin
Ivaylo Dechkopff, violin
Evdokia Ershova, bratsch
Matthias Hehrmann, cello