få tilbage
23/ 05
2021
Koncertsalen

Kl. 20:00

DKK (1) 550,- (2) 500,- inkl. billetgebyr

Gregory Porter

Én af vor tids største stemmer, den dobbelt-GRAMMY-vindende, syngende sensation Gregory Porter kommer til Danmark. Oplev ham i Musikkens Hus i Aalborg til foråret.

Han er én af verdens mest succesfulde, mandlige jazzvokalister. Han har samarbejdet med Stevie Wonder, Disclosure, DJ Claptone, Sam Smith, Jeff Goldblum og mange flere. Vi er stolte over at kunne præsentere publikum for en international stjerne i den moderne jazzliga, Gregory Porter.

To gange har han vundet GRAMMY-prisen for bedste jazzvokal album. Nu er hans sjette studioalbum, ’All Rise’ på gaden – og det er længeventet.

Jamie Cullum er én af producerne bag Gregory Porters nye album – og dét kan publikum i dén grad glæde sig over. 'All Rise'-albummet bringer Porter tilbage til sit rette element som sangskriver, hvor de helt originale, hverdagsfilosofier og -banaliteter forløses i et musikalsk mesterværk, bestående af et mix af jazz, soul, blues, gospel og pop.

Mens det er de små emner, vi alle kan relatere til, der pryder tekstuniverset, er musikken så stor, som den kan blive. Porter selv siger: “Yes, you could say that I went big.”

‘All Rise’ består af hans loyale bandmedlemmer gennem mange år, et håndplukket horn-ensemble, et kor bestående af 10 mand og strygere fra London Symphony Orchestra.

 “But, quite frankly, the way I write in my head, it all happens with just voice and piano first, and it's built up from there.”

Opvæksten og inspirationskilderne

Porter voksede op i den fattige del af Bakersfield i et hjem sammen med syv søskende og sin mor, der var minister. Hun havde stor indflydelse på Portes sang. Faren derimod, var måske nok den musikalske årsag til Porters medfødte sangtalent, men han var stort set fraværende hele Porters liv, og først til farens begravelse, opdagede Porter, at han var veteran.

Fra en tidlig alder opfordrede Porters mor ham til at synge i kirke og i hjemmet studerede han sin mors Nat King Cole plader. Denne skulle vise sig at blive hans store idol og senere lægge navn til hyldestalbummet ’Nat King Cole & Me’, forløberen til hans nyeste album.

MUSIKKENS JAZZKLUB 

Køb medlemskab til Musikkens Jazzklub, og få Gregory Porter og to andre jazzkoncerter til 800 kr. inkl. gebyr. Du sparer 30 % i alt på sæsonens tre jazzkoncerter.

Musikkens Jazzklub er vores fællesskab for jazzentisiaster. Her mødes jazzelskere om musikken og nyder fordele, som artisttalks, smagninger, Meet N Greet med jazzidolerne m.m. 

Læs mere, og køb dit medlemskab her.