26/ 11
2020
Koncertsalen

Kl. 20:00

Dkk. 330,- inkl. billetgebyr

Varighed: Ca. 2x45 minutter

Frihedens Lysdøgn: Fællessangskoncert

Det bliver en aften i fællesskabets og frihedens tegn, når Musikkens Hus inviterer indenfor til fællessang med store danske artister under titlen Frihedens Lysdøgn. Publikum kan blandt andre glæde sig til at opleve solisterne Søren Huss, Cæcilie Norby og Per Vers.

Tag trygt til koncert

Ved alle arrangementer følger vi myndighedernes aktuelle retningslinjer, og som billethaver vil du modtage en mail med praktisk information, inden du møder op i Musikkens Hus.

Der er nemlig ikke noget, som er vigtigere for os, end at alle vores gæster får en god og tryg oplevelse i huset.

Skulle det ske, at koncerten må udsættes, ændres eller i yderste konsekvens aflyses, kan du naturligvis få dine billetter refunderet. Læs mere her.

Om koncerten

Fællessangskoncerten Frihedens Lysdøgn er skabt som en hyldest til friheden. Under koncerten bliver de historiske alsangsarrangementer fra 2. verdenskrig gjort levende igen, og publikum kan forvente at blive en del af en historisk fortælling om frihed. 

Aftenens værter er kapelmester og pianist Nikolaj Busk, sanger og sangskriver Julie Maria samt digter Anne Vad, der sammen har skrevet Danmarks nye befrielsessang ’Frihedens lysdøgn’, som vandt ALSANG-konkurrencen 2020 i anledningen af 75-året for Danmarks befrielse.

Med sig har de solisterne Søren Huss, Cæcilie Norby, Per Vers med flere, som akkompagneres af et lille firemandsorkester, der underbygger intimiteten med publikum. 

Koncertaftenen er bygget tematisk op over hvert vers i ’Frihedens lysdøgn’, hvor publikum bydes ind til henholdsvis selv at synge med og læne sig tilbage og nyde de kendte solister fremføre sange fra den danske sangskat. 

Imellem musikken fortæller digter Anne Vad historiske anekdoter om sangens frihedsformer: Friheden i relation til Idéerne, Sproget, Kroppen, Lysten, Krigen samt Livet selv.

Hver solist gør ét af de seks frihedstemaer levende gennem tre sange; én nyfortolkning fra vores fælles sangskat, én fællessang, hvor publikum synger med, og én sang fra sit eget bagkatalog. Alle solister synger kor på hinandens fremførelser, og koncerten kulminerer i en fælles opførsel af ’Frihedens lysdøgn’, hvor publikum inviteres til at synge med i et stort ’sus’ af fællessang. 

Publikum vil opleve fællesskabet fysisk i en verden af toner og ord – som en kraft, der løfter ud af tid og rum.

Om solisterne

Søren Huss mestrer at binde eksistentialistiske temaer ind i sin sangskrivning. Han er kendt for en lang, anmelderrost solokarriere og har baggrund i bandet Saybia. 


Cæcilie Norby er med sin naturkraft af en stemme én af Danmarks største jazzsangerinder med prisvindende album og en livslang karriere i dansk musik.

Julie Maria har udgivet syv anmelderrose album og med sit rene, inderlige udtryk er hun blandt andet bag titelsangen til DR’s populære julekalender ’Pagten’.

Per Vers er Danmarks store rimsmed, to gange vinder af MC Fight Night og aktuel med sit nye album ’EGO’ i april 2020.

To yderligere solister offentliggøres senere.