15/ 05
2020
Koncertsalen

Kl. 19:30

Dkk. (1) 275 (2) 230 (3) 205 inkl. billetgebyr

Beethoven - Sæsonafslutning

Arrangør: Aalborg Symfoniorkester

Hør en af musikhistoriens største komponister Beethovens spændvidde og mangfoldighed, når vi fejrer 250-året for hans fødsel i den heroiske og dramatisk tredje symfoni og i roen og inderligheden i hans storladne violinkoncert. Oplev lyse og mørke, melodiøse og elegante, brutale og blide værker; værker skrevet af en komponist, der læner sig op ad wienerklassikken, men som så sandelig også er helt sin egen. En komponist, som turde eksperimentere med rytme, form og tonalitet, og som blev inspiration og forbillede for mange af de efterfølgende romantiske komponister. Til trods for den store tragedie at han blev døv, skabte han lige til sin død de mest pragtfulde værker.

Lyt også til Kevin Puts fantaserende musikalske fortælling om Beethovens tanker i forbindelse med kompositionen af første sats i syvende symfoni.

Dirigent: Hans Graf
Solist: Baiba Skride, violin

Program

Puts: Inspiring Beethoven
Beethoven: Violinkoncert
Beethoven: Symfoni nr. 3 – Eroica

Beethoven-Festival

I 2020 kunne den tyske komponist Ludwig Van Beethoven være fyldt 250 år. Det fejrer Musikkens Hus i Aalborg med en særlig Beethoven-festival, der byder på en kavalkade af komponistens største værker fremført af en håndfuld af den klassiske musikverdens helt store navne.

Festivalen indeholder tre smukke Beethoven-koncerter:

15/05 2020: Aalborg Symfoniorkesters sæsonafslutning
16/05 2020:DR SymfoiOrkestert og Anne-Sophie Mutter 
17/05 2020: Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen

Læs mere om festivalen her.