få tilbage
27/ 04
2020
Intimsalen

Kl. 19:30

Dkk. 200,- inkl. billetgebyr

Unummererede siddepladser

Adrian Chandler og Concerto Copenhagen

Violinist Adrian Chandler gæster Musikkens Hus i selskab med orkestret Concerto Copenhagen. Sammen vil de opføre legende italiensk barokmusik i den stemningsfulde Intimsal.

Vedr. coronavirus

Musikkens Hus følger myndighedernes anvisninger tæt og vil løbende lave de nødvendige justeringer på alle arrangementer. Medmindre andet står angivet her på siden, vil arrangementet som udgangspunkt blive afholdt efter planen.

Skulle der ske ændringer, vil alle billethavere naturligvis få direkte besked - også om mulighed for refundering. Vi vil i den forbindelse gerne takke for jeres enorme støtte og forståelse i denne helt ekstraordinære tid.

Om koncerten

Den engelske violinist Adrian Chandler regnes for én af de førende fortolkere af italiensk barokmusik. Allerede som studerende ved Royal College of Music i London skabte han sit eget ensemble, La Serenissima, som han har turneret og indspillet en lang række CD’er med til stor anerkendelse. 

Adrian Chandler har desuden brugt et treårigt forskningsstipendium på forskning i udviklingen af den norditalienske violinkoncert mellem 1690 og 1740. En periode, hvor der skete store fremskridt i violinteknikken, og hvor Italien var førende, og nye musikalske former opstod – herunder særligt solokoncerten, som blev perfektioneret af Antonio Vivaldi. 

Foruden Vivaldi fostrede Italien adskillige andre komponister med et stort talent, som siden ufortjent er gået i glemmebogen, men som Chandler nu har bragt frem i lyset. 

Concerto Copenhagen, som har spillet flere gange i Aalborg Kammermusikforening under deres daglige leder, Lars Ulrik Mortensen, sætter i tæt samarbejde med Adrian Chandler fokus på den periode og de komponister, hvis musik Chandler er den absolut førende ekspert i. Først og fremmest Vivaldi, flankeret af nogle af hans bedste og fineste samtidige: Grigori, Dall’Abaco og Brescianello. 

Chandler er både ensembleleder og solist – alene og i legende, inspireret samspil med CoCos egne dygtige solister.

Program

”De virtuose italienere”
Antonio Vivaldi: Koncert for 2 violiner og 2 celli i g dur, RV 575
Giovanni Lorenzo Gregori: Concerto grosso IX i g mol, opus 2
Evaristo Felice dall’Abaco: Koncert V for strygere i B dur, opus 5
Antonio Vivaldi: Koncert for 2 violiner i G dur, RV 516
Antonio Vivaldi: Koncert for 2 violiner og 2 celli i D dur, RV 564
Giuseppe Antonio Brescianello: Violinkoncert i G dur
Antonio Vivaldi: Koncert for 2 violiner i D dur, RV 513

Musikkens Kammerklub

Koncerten er en del af Musikkens Kammerklub, hvor du får 40% rabat på seks inkluderede koncerter samt en række andre fordele. 

Læs mere her. 

Kammer Musik Logo Tekst Ny Copy