afventer
07/ 03
2021
Intimsalen

Kl. 19:30

DKK. 225,- inkl. billetgebyr

Koncerten er siddende

Varighed: Ca. 2x50 minutter

Quatuor Diotima

De optræder i de mest prestigebetonede koncerthuse i Europa, og til marts gæster Quatuor Diotima endelig Nordjylland, når Musikkens Hus og Aalborg Kammermusikforening kan præsentere en bevægende aften med den franske strygekvartet.

Afholdes ikke 7. marts

Det er med stor beklagelse, vi må meddele, at arrangementet desværre ikke kan afholdes d. 7. marts. Det sker som følge af myndighedernes forlængede restriktioner.

Vi er netop nu ved at undersøge, om arrangementet udsættes eller aflyses, og alle billethavere vil hurtigst muligt modtage direkte besked via mail.

Vi beklager den skuffelse, som vores midlertidige lukning medfører, men det vigtigste er naturligvis, at vi lytter til myndighederne og passer godt på hinanden.

Du kan læse mere om ændringer i forbindelse med COVID-19 her.

Tusind tak for din forståelse og på gensyn.

Om koncerten

Quatuor Diotima blev grundlagt i 1996 af fire studerende fra Conservatoire National Supérieure de Paris og har nu udviklet sig til en af de mest efterspurgte kvartetter på den internationale musikscene. De optræder på koncertsteder som Philharmonie og Konzerthaus i Berlin, Wigmore Hall i London og Wiener Konzerthaus, ligesom flere af deres talrige indspilninger har modtaget internationale priser.

Kvartettens varemærke er sammenstillingen af klassiske strygekvartetter med samtidsmusik - ud fra tanken om, at klassisk og nutidig musik vinder ved at opleves i lyset af hinanden. I aftenens koncert konfronteres strygekvartetter af romantikerne Schubert og Brahms med en ganske nyskrevet kvartet af den danske komponist Rune Glerup, der i øvrigt er født i Aalborg og stadig har familietilknytning til Aalborg og Nordjylland.

Glerup debuterede fra solistklassen ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2010, og hans musik er blevet spillet af ensembler som London Sinfonietta, Ensemble Intercontemporain, Radio-Sinfonieorchester Stuttgart og Athelas Sinfonietta, som han har været kunstnerisk konsulent for. 

”Der er noget utroligt befriende og smukt ved noget, der går rigtig galt, når den musikalske situation kammer over eller kortsluttes,” fortæller komponisten, som siden 2018 har undervist på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Program

Franz Schubert: Strygekvartet nr. 6 i D dur, D 74
Rune Glerup: Strygekvartet nr. 2: ”Perhaps Thus The End” (2018)
Johannes Brahms: Strygekvartet nr. 2 I a mol, opus 51

Medvirkende

Yun-Peng Zhao, violin,
Constance Ronzatti, violin,
Franck Chevalier, bratsch
Pierre Morlet, cello

Musikkens Kammerklub

Koncerten er en del af Musikkens Kammerklub. Meld dig ind i Musikkens Kammerklub, og få adgang til seks koncerter med 40% rabat. Det er dog ikke nødvendigt at være medlem for at købe billet til koncerten med Quatuor Diotima.

Læs mere her. 

Kammer Musik Logo Tekst Ny Copy