07/ 10
2018
Intimsalen

Kl. 19:30

Dkk. 175,- inkl. gebyr

NB: Gavekort udstedt før 1. april 2016 kan ikke indløses online. Kontakt Billetkontoret på 60203000

Frederic Chopins mesterværker

Klaverkoncert i Musikkens Hus i anledning af polsk 100-års jubilæum for at genvinde selvstændighed

I 1800-tallet var Polen besat af de daværende stormagter: Rusland, Tyskland og Østrig-Ungarn. De polske patrioter var forfulgt og derfor måtte Chopin, legendariske komponist og klavervirtuos, leve i eksil det meste af sit liv. Fædrelandskærligheden og længslen var så stor, at han i sine værker hylder Polen. Med udgangspunkt i den polske kultur udviklede han nye musikgenrer - mazurka, polonaise samt poetiske nocturner og ballader.

Filip Michalak er en af ​​de mest lovende dansk-polske klavertalenter fra Aalborg. Han begyndte at spille i en alder af 8 år. Han vandt flere gange præmier på Steinway Piano Festival og blev vinder af Spil For Livet-talentkonkurrencen i 2013. Han vandt 1. præmie på Stars på Tenerife i Spanien og blev finalist på 8. Nordic Piano Competition.

Filip optrådte som solist i Danmark, Sverige, Norge, Finland Polen og for nylig udførte han en debutkoncert i Steinway Hall i London.

I 2013 startede han på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og er studerende på Ingesund Musikhögskolan og samtidig er ved at afslutte sin mastergrad på Kungliga Musikhögskola i Stockholm. Han er blevet accepteret til post-graduate program ved Royal Northern College of Music i Manchester.

Den første del af koncert præsenterer udvalg af Chopins værker, og den anden del viser, hvordan komponisten har påvirket musikverdenen.

Program

F. Chopin:

Nocturne op. 27, nr. 1 i cis-mol, nr. 2 i Des- dur

Nocturne op. 48, nr. 1 i c-mol, nr. 2 i fis-mol

Mazurkas op. 33, nr. 1, 2, 3, 4

Ballade nr. 1, op. 23 i g-mol

PAUSE

R. Schumann, Kreisleriana op. 16

S. Rachmaninoff: Preludes op. 32, nr. 11, 12 og 13

Polsk Forening i Aalborg er hovedarrangør Den Polske Republiks Ambassade er protektor for koncerten.