23/ 08
2016

Kl. 10:00

Gratis entré

Udstillingen finder sted i Foyeren og på Nedre Foyer.

Udstillingen i Musikkens Hus løber fra 17. - 28. august i tidsrummet 10.00-22.00.

M/S Bibiana - udstilling

Danmarks første kunstskib for børn åbner Aalborg Festivals og inviterer til børnefest og udstilling på skibet og i Musikkens Hus.

M/S BIBIANA er et sejlende troldmandens værksted og undervisningsplatform lastet med børneillustrationskunst fra verdenshavene. Under overskriften ”Den eventyrlige havn” besøger vi 10 nordjyske havnebyer, hvor børn kommer med deres bud på fremtidens havne

I Musikkens Hus udstilles originalværkerne fra "Sea Fairy Tales” fra Estland og print fra ”Sailing tales from Slovakia, som børnene kan lade sig inspirere fra. 

Den eventyrlige havn gennem børns stemme

M/S BIBIANAs mål er at sejle rundt og møde børn, der - inspireret af kunsten på skibet - udforsker havnen og kommer med bud på fremtidens eventyrlige havn. Skibet er i år på det første regionale togt og sejler kun i Nordjylland, en region med tæt tilknytning til havet. Under overskriften ”Den eventyrlige havn” lægger de i august og september til i 10 havnebyer, hvor de udbyder gratis undervisning for regionens 4-5. klasser.

Når børn besøger M/S BIBIANA tænker, oplever og lærer de med hele kroppen. Illustrationskunsten, som udstilles på skibet, binder den fysiske verden og eventyret sammen og inspirerer børnene til at sætte sig i illustrationskunstens sted. Under besøget udvikler børnene fantasifulde rum på havnen og i havet, som de visualiserer via modelbyggeri og tegner i M/S BIBIANAs Virtual Reality-studie. Her bevæger de sig rundt i deres egen arkitektur – og ”vi voksne” kan træde ind i børnenes verden.

”Som de første i Danmark og måske i verden tager vi børns stemme med helt ind i arkitekturen gennem Danmarks første kunst- og arkitekturskib for børn og lader dem fortælle og udvikle vores havne gennem både arkitekturens traditionelle tegninger, modeller og i børnenes eget Virtuel Reality studie. Det er en helt speciel følelse og et fantastisk univers, der åbner sig, når børnene tegner arkitektur i virtual reality, og "vi voksne" efterfølgende kan gå ind i deres egen arkitektur. Og væsentligst af alt; lære af dem. Reel børnebrugerinddragelse. ”Vi glæder os til at høre de nordjyske børn fortælle, hvordan netop deres havn på en helt ny måde, kan blive et magisk sted, en del af den lokale identitet og åbne de voksnes øjne og ikke mindst byggeriets parter samt de blå Danmark for, hvordan havnen er en skatkiste af muligheder for regional udvikling set gennem fremtidens brugere og beboere.” - Janne Bech, direktør og kurator, BIBIANA Danmark

Om M/S BIBIANA

M/S BIBIANA er med støtte fra Nordea-fonden søsat af nonprofit-foreningen BIBIANA Danmark, som viderebringer børns stemme gennem kunsten for at inspirere til et mere kreativt og levende samfund med fokus på det gode liv for alle. M/S BIBIANA sejlede for første gang i 2015 og havde 30.000 besøgende i 14 havne og 270 besøgende skoleklasser. Særudstillinger på lokale kulturinstitutioner og biblioteker blev set af mere end 250.000 borgere i alle dele af Danmark.

Om bord underviser professionelle kunstnere og arkitekter børn og unge fra 4. og 5. klasse undervisningen er gratis.