Aalborg Operafestival

Musikkens Hus arrangerer hvert år operafestival i marts. Det sker under det samme gamle slogan – hele byen synger, som har fulgt operafestivalen siden den spæde start i 2002.

Det betyder, at Musikkens Hus ikke står alene med operafestivalen. Aalborg Kongres & Kultur Center, Aalborg Symfoniorkester og Teater Nordkraft er partnere og derudover deltager en lang række arrangører som f.eks. Nordjysk Sangselskab, Nordkraft Event, Aalborg Cityforening og adskillige kirker og kulturhuse, gymnasier mm.

Aalborg Operafestival lægger vægt på at præsentere opera af høj kvalitet for alle mennesker. Derfor rummer festivalen både børneforestillinger, kammeropera og de helt store forestillinger for det klassiske operapublikum. Og så er der koncerterne. Den rumænske stjernesopran Angela Gheorghiu, akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester, åbner operafestivalen i 2016, og større bliver det ikke. Hvert år overrækker festivalen Aalborg Operapris og i 2016 går den til den unge tenor Adam Frandsen. I et intimt arrangement i Øvre Foyer fortæller han om sin karriere og ind imellem skal vi høre nogle af operaverdenens største arier.

Aalborg Operafestivals speciale er de skæve formater, som ofte kommer til udtryk i festivalens egenproduktioner. I 2006 var det Mozartår, og her kunne man opleve en guidet tur med Mozarts tjenestepige rundt til små operascener i Aalborgs historiske huse. Undervejs mødte man de to Mozart-børn i en lukket hestevogn. Året efter var der opera på Spritfabrikkerne, skabt i samarbejde med Jomfru Ane Teatret, og i 2009 producerede festivalen en børneopera i et vinterlukket Tivoli Karolinelund. I 2011 blev Rigoletto opført som gratis vandreforestilling i det nye kulturhus Nordkraft. I 2014 producerede operafestivalen Tosca i et samarbejde med Teater Nordkraft og her blev Intimsalen i det splinternye Musikkens Hus indviet. I 2015, 16 og 17 producerer Aalborg Operafestival en føljeton, gadeoperaen Ude i kulden. Den kan bl.a. opleves i foyeren i Musikkens Hus, i Kedelhallen på Nordkraft, på banegården, i kantinen på Aalborg Universitet, UCN mm. - samt selvfølgelig i Aalborgs gader.

Aalborg Operafestival modtager et fast driftstilskud af Aalborg Kommune og støttes lejlighedsvis af Statens Kunstfond samt private fonde. Det Obelske Familiefond står bag Aalborg Operapris. 

Læs mere på www.aalborgoperafestival.dk