Musikkens Hus

På Aalborgs havnefront med udsyn over Limfjorden finder man Musikkens Hus. Nordjydernes kommende musikalske samlingspunkt og en arkitektonisk perle tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma Coop Himmelb(l)au.

Huset består af mere end 20.000 m2 fordelt på ni plan med bl.a. fire koncertsale (kapacitet op til 1.293 siddende publikummer), en indbydende restaurant, en spændende foyer samt undervisnings- og administrationsfaciliteter. De faste beboere bliver Aalborg Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatoriums Aalborgafdeling, Aalborg Universitets musikuddannelser, Center for Dansk Jazzhistorie samt Musikkens Hus’ egen virksomhed.

Det er ambitionen, at samlingen af uddannelses-, forsknings- og kulturinstitution vil udmønte sig i fremadskuende dynamiske synergier og samarbejder, der vil komme både beboere og besøgende til gode. Musikkens Hus vil summe af liv og lyd, og med en koncertsal akustisk optimeret til symfonisk musik vil huset også være det ideelle koncertsted for klassiske koncerter.

Et hus for folket

Musikkens Hus bliver stedet, hvor folk mødes om store musikalske oplevelser. Et åbent og vedkommende multihus, der bringer besøgende, studerende og udøvende musikere sammen om én fælles interesse – musikken. 

Et bevægende hus

Husets mange arkitektoniske detaljer indbyder til udforskning og bevægelse. Når du bevæger dig rundt i huset, vil du opleve vægge der skråner, trapper der bugter og snor sig, runde vinduer i utallige størrelser og udskæringer, hyggelige lounges og altaner, en smuk koncertsal med indkigspartier og meget mere. Når du har bevæget dig rundt i huset, er ønsket, at du skal bevæge dig ind i salene og lade musikken bevæge dig.